За контакти

Офис София
Тел. 0897/­849 484
sofia@bginsulation.com

Офис Варна
ПЗ „Метро”, ет.4 , офис №1
Тел. 0893/­357 165
varna@bginsulation.com

пълна информация ...

Термоиозлационна боя против мухъл

2013-12-05

Термоиозлационна боя против мухъл

Neotherm AC  - Термопокритие за стени и тавани
Боядисваш и топлоизолираш!

Neotherm AC е термо боя на акрилна основа, която съдържа множество стъклени микросфери (балончета). Те са затворили  в себе си въздух и когато се нанесе боята върху стената или тавана се създава покритие. Дебелината на което зависи от нанесените слове при  2 до 4 слоя тя от 0,3 до 0,5мм. Това термопокритие съдържа множество стъклени балончета, които създават шит пред стената и не и позволяват да приема топлина и по този начин да се изстудява стаята. При  изследвания на стени с покритие  Neotherm AC и без  е установено ,че  с 3- 4 градуса е по-висока контактната температура на обработената повърхност. Тази разлика в температурата ни осигурява истинска икономия  от 8 до 10%  на разходите за отопление.  Това е един лесен и бърз начин по който може да изолираме външните стени и тавана на нашето жилище и да се радваме на постигнатата икономия и това не всичко.
Много често точно в зимните месеци забелязваме избил мухъл и плесен около прозорците или в ъглите на стаите. Борбата е жестока с какви ли не препарати  уреди и гъби се почистват тези образувания, но уви всичко е временно. След като сме боядисали  нанново  почистените участъци не минава и месец и с ужас забелязваме мухала отново е избил на същото място. Няма начин решаваме да изкараме зимата с него колкото и да ни е неприятен а той расте ли расте. Вече можем да изгоним този нежелан гост от жилището ни. Благодарение на термопокритието повърхностите на стените вече са с по-висока температура и развитирто на мухъл и плесен е предовратено. Антикондензните и противоплесенни свойства имат траен характер и не намаляват в течение на времето.
 
         Важно е да се отбележи, че термоизолационното покритие върху стените трябва да е крайно покритие не е добра идея да се боядисва отгоре с латекс примерно.  Нанася се посредством четка или дългокосмест валяк като не се изтънява при боядисването.  Материала има много добра адхезия към всякакви строителни материали.  Покрива с лекота повърхности със сложна форма и конструкции, в т.ч. и от нееднороден материал.  Позволяват на ограждащите конструкции да “дишат”.  Не задържат прах и замърсявания, почистват се лесно с навлажнена мека гъба или кърпа.
Опаковките в който се предлага Neotherm AC са 1 , 3 и 10л. , като един литър стига от 3,5 до 4 м2 в два слоя.

Neotherm AC  представлява снежно бяла течена субстанция  на акрилна основа ( една идея по гъста от латекса но с по-малко тегло заради стълкените микро сфери ), която може  да се оцветява с обикновенни оцветители на водна основа за латекс и така да се постигне желания от вас цвят.

Neotherm AC (2).jpg